Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

AFTERNOON-TEA
+420 736 533 389
tel: +420 735 040 893
fax: info@afternoon-tea.cz
napište nám

VÝPRODEJ DMT

NOVINKY

arr3Dovolená a snížená hranice pro dopravu zdarmaDovolená Od 14.9.2018 do 24.9.2018 si užíváme dovolenou. Co to pro Vás znamená?1) Že objednávky,... arr3Naskladnění zbožíKonečně je to tady. Naskladnili jsme vyprodané zboží a přihodili i nějakou tu novinku. Dlouho... arr3Letní akceDochází Vám doma čaj nebo káva? Tak teď je ta správná chvíle na její doplnění. Až do 31.8.2018... arr3Informace o výrobcíchZajímají Vás informace o výrobcích čajů a kávy, které najdete v naší nabídce? ZDE se můžete podívat... arr3Naskladnění nového + vyprodaného zbožíJsme rádi, že jsme mohli opět rozšířit naši nabídku o další produkty. Naši nabídku jsme rozšířili o... arr3Nový design e-shopuJsme rádi že Vám můžeme představit novou podobu našeho e-shopu www.afternoon-tea.cz , díky novému...

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

JSME TAKÉ NA FACEBOOKU

 


Úvod » Oolong

Oolong

Oolong je označení pro skupinu převážně čínských a tchaj-wanských čajů, které charakterizuje tradiční způsob zpracování, zahrnující zavadání lístků na prudkém slunci a oxidace následována rolováním. V čínské čajové kultuře se užívá též označení čaje polozelené nebo žlutozené. Polozelený čaj je stupeň oxidace přechod mezi zeleným a černým čajem - obecně ale stupeň oxidace dosahuje 8% až 85%. Chuť polozelených čajů se výrazně liší v závislosti na pěstování a způsobu zpracování - může být sladká a ovocná s medovou vůní, hutná s dřevitými a praženými tóny nebo osvěžující s květinovým aroma. Nálev je světle žlutozelené až oranžové barvy. Různé sorty oolongů se zpracovávají odlišným způsobem, ale tvar listů bývá v zásadě dvojí: buď jsou lístky volně zohýbané (dračí formy), nebo pevně svinuté do malých kuliček s koncem stonku. První způsob svinovaní je tradičnější.


Parametry