Logo
Potřebujete poradit? Zavolejte.
(Po - Ne: 10:00 - 20:00)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 000 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Oolong

Oolong

Oolong je označení pro skupinu převážně čínských a tchaj-wanských čajů, které charakterizuje tradiční způsob zpracování, zahrnující zavadání lístků na prudkém slunci a oxidace následována rolováním. V čínské čajové kultuře se užívá též označení čaje polozelené nebo žlutozené. Polozelený čaj je stupeň oxidace přechod mezi zeleným a černým čajem - obecně ale stupeň oxidace dosahuje 8% až 85%. Chuť polozelených čajů se výrazně liší v závislosti na pěstování a způsobu zpracování - může být sladká a ovocná s medovou vůní, hutná s dřevitými a praženými tóny nebo osvěžující s květinovým aroma. Nálev je světle žlutozelené až oranžové barvy. Různé sorty oolongů se zpracovávají odlišným způsobem, ale tvar listů bývá v zásadě dvojí: buď jsou lístky volně zohýbané (dračí formy), nebo pevně svinuté do malých kuliček s koncem stonku. První způsob svinovaní je tradičnější.

Cena:
Druh čaje
Typ čaje
Výrobce
Země výroby
Dárkové balení
Zobrazuji 1-3 z 3
  • Novinka
BASILUR Bouquet White Magic nepřebal 25x1.5g
ks
  • Novinka
BASILUR Premium Oolong nepřebal 25x2g
ks
    JAFTEA Green & Oolong Tea Mélange přebal 5x4x2g
    ks
    Produktů na stránku 183654

    Nejnovější články z blogu

    Skladování čaje
    01.03.2019 Čaj
    Skladování čaje
    Pokud čaj spotřebováváte delší dobu, je velice důležité jeho skladování, jelikož pokud není čaj správně skladován vytratí se chuť, aroma a další cenní... číst celé
    Sběr kávy
    15.02.2019 Káva
    Sběr kávy
    První úrodu je možné sklízet až za tři roky od vysazení kávovníkových rostlin. Díky tomu, že většina bobulí dozrává v rozmezí šesti až osmi měsíců se ... číst celé
    Zpracování kávy
    13.02.2019 Káva
    Zpracování kávy
    Sběrem plodů se z kávovníku získá zelené, surové zrno, které je potřeba zpracovat. Na celém světě se současné době používají dvě metody - suchá a mok... číst celé
    Pražení kávy
    11.02.2019 Káva
    Pražení kávy
    Právě díky pražení získává káva svou charakteristickou chuť a aroma. Správné pražení kávy je věda a umění, kdy se jedná o nejkritičtější fázi celého .... číst celé
    Facebook
    Copyright © 2017 - 2019 | AFTERNOON-TEA.CZ
    Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
    Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.