Káva Jardin v sobě ukrývá ty nejkvalitnější suroviny dovezené z těch nejznámějších kávovích zemích, jako je Kolumbie či Guatemala. Kávy prodávané pod značkou Jardin patří pod globální skupinu Orimi Trade, která se pyšní roční produkcí čaje (značka Greenfield) a kávy okolo 86 000 tun. V nabídce najdete jak 100% jednodruhové arabiky, tak i směsi arabik. Kávy jsou jak jemně upražené s vyšší aciditou s jemnými květinovými tóny, tak i tmavě pražené kávy s výraznou a silnou chutí.
Celý výrobní proces je prováděn v ochranné atmosféře, díky čemuž je zamezeno přístupu kysylíku při pražení a díky tomu nedochází k oxidaci a tak se můžete těšit, že po oteření je káva vždy čerstvá a obsahuje všechny důležité látky pro lidský organismus. Dalším co dělá kávy Jardin tak vyjímečné je způsob a technologie pražení, kterému se říká tzv. dvojité pražení. Jedná se o kombinaci dvou základních technologií pražení konvekce (70%) a kondukce (30%), díky kombinací těchto dvou technologií najednou je pražení rychlejší, rovnoměrnější a díky tomu je káva výrazná a bohatá na chuť.
Kondukční způsob pražení je známý především z malých pražíren.
Konvekční způsob pražení je moderní způsob pražení za pomoci horkého vzduchu.
V naší nabídce: Keyna Kilimanjaro, Guatemala Atitlan, Colombia Supremo & Medellin, Espresso Di Milano, Dessert Cup
Kenya Kilimanjaro
Kávové semena byla do Keni dovozena již v 19. století. Zejména káva, která pochází z kávovníků rostouvích ve vyšších nadmořských výškách je dle odborníků označována za jednu z nejlepších káv na světě, která je známá především svou bohatou chutí, správnou kyselostí s jemně ovocnou chutí.
Kávovníkové plantáže se rozkládají kolem nejvyšší sopky Kilimandžáro z čehož 99% produkce je arabika a zbytek robusta.
Instatní káva Kenya Kilimanjaro vás překvapí lehce citrusovým aroma se sladkou chutí.
Chuť: zralá
Způsob pražení: střední
Způsob přípravy: Do 180 - 200 ml šálku dejte 1 - 2 lžičky kávy a zalijte 95°C horkou vodou
Guatemala Atitlan
Pěstování kávovníkových bobů přivedlo Guatemalu k blahobytu a stále ovlivňují hospodářství celé země. Kávovník byl do země přivezen okolo roku 1750 jezuity, ale o rozmach obchodu s kávovníkovými zrny se postarali především němečtí přistěhovalci - v dnešní době se kávovníky pěstují zejména na jihu země. Káva z Guatemaly je odborníky oceňována zejména díky její kořenité a plné chuti.
Arabika z oblasti jezera Atitlan má výbornou plnou chuť s příjemnými ovocnými tóny.
Kombinace sopečné půdy a kvalitní technologie výroby dává této kávě nezaměnitelný charakter.
Chuť: silná
Způsob pražení: silný
Způsob přípravy: Do 180 - 200 ml šálku dejte 1 - 2 lžičky kávy a zalijte 95°C horkou vodou
Colombia Supremo a Colombia Medellin
Kolumbie je považována za největšího světového výrobce jakostních zrn a káva z těchto zrn je považována za jednu z nejlepších. Díky hornatému terénu, který poskytuje rozdílné klima zde sběr může probíhat po celý rok. V kolumbii se 90% kávy zpracovává mokrou metodou. Hned po Brazílii je Kolumbie druhým největším producentem kávy - dle statisik se ročně vypije okolo 400 mld. šálků po celém světě.
K nejlepším kávám patří ty z oblasti Medellin, Arménie či Manizelesu. Káva se v Kolumbii klasifikuje jako supremo (velké zrno bez perlového zrna), excelso (střední až malé zrno), caracol (velké perlové zrno) a caracoli (malé perlové zrno).
Káva Colombia Supremo má intenzivní aroma, jemnou a hedvábnou dochuť s nádechem vanilky či muškátového oříšku.
Chuť: zralá
Způsob pražení: střední
Způsob přípravy: Do 180 - 200 ml šálku dejte 1 - 2 lžičky kávy a zalijte 95°C horkou vodou.
Káva Colombia Medellin má ostrou a silnou chuť s jemným náznakem květin a čokolády.
Chuť: extra silná
Způsob pražení: velmi silný
Způsob přípravy: Do 180 - 200 ml šálku dejte 1 - 2 lžičky kávy a zalijte 95°C horkou vodou.
Espresso Di Milano
Výtečná směs arabik připravená podle vzoru italských káv, která vyniká svou bohatou a plnou chutí s jemnými tóny mandlí. Výborná káva pro pití při jakékoliv příležitosti. Výborná je když je připravená jako espresso.
Udělejte si čas a ochutnejte tuto výbornou kávu, tak jako v pravé italské kavárničce. Jedinečná směs 3 vynikajích arabik s legendární pěnou a s mírnou příchuté trpkého šampaňského.
Severoitalský styl espressa požaduje, aby byla dodržována 3 pravidla:
1) Lze použít pouze arabiku.
2) Směs se musí skládat z brazilských a středoamerických káv arabika.
3) Káva musí být tmavá a pražená.
Směs obsahuje tyto kávy:
Brazilská arabika Sul de Minas - dodává směsi pikatnít chuť a legendární pěnu
Arabika Kostarika SHB - přináší mírnou trpknost šampaňského
Arabika Guatemala SHB - vytváří sladkou příchuť.
Chuť: silná
Způsob pražení: silný
Způsob přípravy mleté kávy: Do 180 - 200 ml šálku dejte 1 - 2 lžičky kávy a zalijte 95°C horkou vodou.
Způsob přípravy zrnkové kávy: Na 180 - 200 ml šálek umelte přibližně 2 lžičky kávy.
Presovač je ideální metoda pro výrobu espressa. Na přípravu výtečné kávy je doporučeno použít pákový či automatický kávovar. Správná doba přípravy je 28 - 30 sekud a díky tomu je espresso tmavé.
Dessert Cup
Patříte-li spíše mezi milovníky silnějších káv, tak přesně pro Vás je tato výrazná a bohatá káva s tmavým pražením. Chuťově je káva plná s nižší kyselostí s lehkým nádechem medu.
Pro dosažení toho nejlepšího požitku je ideální použít frenchpress s poměrem na 1 lžičku kávy použijte zhruba 70 ml vroucí vody a nechte louhovat 4 minuty - poté si kávu přelijte do šálku a vychutnejte si výbornou kávu.
Káva Jardin Dessert Cup je směs 100% Arabik obshují tyto kávy Ethiopia Sidamo, Sumatra Mandheling, Guatemala SHB, Costa Rica SHB a Colombia Supremo.
Chuť: silná
Způsob pražení: silný
Způsob přípravy mleté kávy: Do 180 - 200 ml šálku dejte 1 - 2 lžičky kávy a zalijte 95°C horkou vodou.
Způsob přípravy zrnkové kávy: Na 180 - 200 ml šálek umelte přibližně 2 lžičky kávy.
Zpátky na: Země původu