1. Úvod
  2. Oolong

Oolong

Oolong je označení pro skupinu převážně čínských a tchaj-wanských čajů, které charakterizuje tradiční způsob zpracování, zahrnující zavadání lístků na prudkém slunci a oxidace následována rolováním. V čínské čajové kultuře se užívá též označení čaje polozelené nebo žlutozené. Polozelený čaj je stupeň oxidace přechod mezi zeleným a černým čajem - obecně ale stupeň oxidace dosahuje 8% až 85%. Chuť polozelených čajů se výrazně liší v závislosti na pěstování a způsobu zpracování - může být sladká a ovocná s medovou vůní, hutná s dřevitými a praženými tóny nebo osvěžující s květinovým aroma. Nálev je světle žlutozelené až oranžové barvy. Různé sorty oolongů se zpracovávají odlišným způsobem, ale tvar listů bývá v zásadě dvojí: buď jsou lístky volně zohýbané (dračí formy), nebo pevně svinuté do malých kuliček s koncem stonku. První způsob svinovaní je tradičnější.

Cena:
Druh čaje
Typ čaje
Výrobce
Země výroby
Dárkové balení
Zobrazuji 1-3 z 3
  • Novinka
BASILUR Premium Oolong nepřebal 25x2g
ks
    JAFTEA Green & Oolong Tea Mélange přebal 5x4x2g
    ks
      BASILUR Bouquet White Magic nepřebal 25x1.5g
      ks
      Produktů na stránku 183654