V různých odborných knížkách se setkáme s různými způsoby jak je možné čajové lístky dělit. Zvolit jen jediné, které by bylo to správné není a tak je zcela na Vás jak budete čajové lístky dělit.
Mezi ty nejčastější způsoby, které si také popíšeme, patří: dle způsobu zpracování, dle nadmořské výšky sběru, dle kvality čajovníkového listu, dle velikosti čajovníkového listu, dle oblasti sběru a také dle doby sběru.
Toto dělení patří mezi nejčastější se kterým se můžete setkat. Často se také jednotlivé dělení liší dle země, ze které čajovník pochází. Například pro čajovníky pocházející z Číny je typické dělení dle oblasti sběru čajovníku, kdežto třeba na Srí Lance se čajovník typicky dělí dle nadmořské výšky sběru.
Popis jednotlivých způsobů dělení čajovníku:
- dle způsobu zpracování
- dle nadmořské výšky sběru
- dle kvality čajovníkového listu
- dle velikosti čajovníkového listu
- dle oblasti sběru
- dle doby sběru
Pokračovat na: Čaj a zdraví
Zpátky na: Produkční oblasti