Nevíte si rady? Zavolejte.

(Po - Ne: 9:30 - 20:30)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 000 Kč a máte dopravu ZDARMA
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Káva
  4. Skladování kávy
30.06.2018

Skladování kávy

Aby káva zůstala i při delším skladování čerstvá, svěží a aroma zůstane zachováno je zapotřebí dodržet zásady správného skladování. Díky jejichž dodržení nedojde u kávy ke ztrátě prospěšných látek pro lidské tělo. V principu lze říct že pro skladování kávy platí skoro stejné zásady jako pro skladování čaje.

Standardem v dnešní době je balení kávy do vzduchotěsných sáčků, které jsou buď vakuově baleny či jsou naplněny ohranou atmosférou, ale né nikdy kyslíkem. Problém ale nastává jakmile poprvé sáček, který nemá znovuuzavíratelný zip, jak tedy poté s kávou naložit po otevření originálního balení. 
Základem správného skladování je co nejvíce zamezit přístupu vzduchu ke kávě, jelikož ten způsobuje oxidaci - kromě aroma dochází také ke zničení zdraví prospěšných a cenných látek. 
Za nevhodné se považují například různé papírové krabičky či sáčky, ale také průhledné skleněné nádoby - vhodné jsou například netečné plechové nádoby či různé keramické nádoby s těsněním. Kromě vzduchu je nutné zamezit přístupu světla, které přispívá k urychlejí oxidačních procesů. Také se doporučuje ideálně skladovat kávu od ostatních potravin, jelikož je skvělým pohlčovačem prachu. Káva by se měla skladovat v chladu, optimálně tak do 20°C. Je vhodné skladovat větší množství kávy u sebe, jelikož si stejně jako čaj dokáže vytvořit vlastní tzv. mikroklima, které pomáhá lépe udržet chuť, aroma a cenné látky v kávě.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Novinky z našeho blogu
01.09.2018 Čaj
Skladování čaje
Pokud čaj spotřebováváte delší dobu, je velice důležité jeho skladování, jelikož pokud není čaj správně skladován vytratí se chuť, aroma a další cenní... číst celé
05.07.2018 Káva
Káva
Kávovník je tropická dřevnatá rostlina, která může dorůstat výšky až 15 metrů. Všechny kávovníkové kultury jsou velice náchylné na prostředí a také js... číst celé
04.07.2018 Káva
Historie kávy
Historie kávy je opředena plno legendami, mýti a historek. Leckomu by se mohlo zdát, že se o tomto výborném nápoji dochovalo ve skutečnosti tak málo i... číst celé
03.07.2018 Káva
Sběr kávy
První úrodu je možné sklízet až za tři roky od vysazení kávovníkových rostlin. Díky tomu, že většina bobulí dozrává v rozmezí šesti až osmi měsíců se ... číst celé
Copyright © 2017 - 2019 | AFTERNOON-TEA.CZ
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.