Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

VÝPRODEJ DMT

RYCHLÝ KONTAKT

AFTERNOON-TEA
+420 736 533 389
tel: +420 735 040 893
fax: info@afternoon-tea.cz
napište nám

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

JSME TAKÉ NA FACEBOOKU

 


Káva

Káva

05. 07. 2018 | Káva

Kávovník je tropická dřevnatá rostlina, která může dorůstat výšky až 15 metrů. Všechny kávovníkové kultury jsou velice náchylné na prostředí a také jsou velmi často napadány tzv. listovou rzí. Listy jsou značně rozmanité. Květy jsou bílé hvězdicovitého tvaru. Plody se podobají třešním.

celý článek

Historie kávy

04. 07. 2018 | Káva

Historie kávy je opředena plno legendami, mýti a historek. Leckomu by se mohlo zdát, že se o tomto výborném nápoji dochovalo ve skutečnosti tak málo informací. Podíváme se na nějaké legendy, které nám přišli zajímavé, ale hlavně také na to jak to dle dochovaných písemností opravdu bylo.

celý článek

Sběr kávy

03. 07. 2018 | Káva

První úrodu je možné sklízet až za tři roky od vysazení kávovníkových rostlin. Díky tomu, že většina bobulí dozrává v rozmezí šesti až osmi měsíců se sběr většinou provádí jen jednou do roka, s tím že v některých zemích je možné provádět sběr i dvakrát do roky a to díky svým klimatickým podmínkám.

celý článek

Zpracování kávy

02. 07. 2018 | Káva

Sběrem plodů se z kávovníku získá zelené, surové zrno, které je potřeba zpracovat. Na celém světě se současné době používají dvě metody - suchá a mokrá. Rozdíl kromě způsobu zpracování a použité technologii je i ve výsledné kvalitě produktu.

celý článek

Pražení kávy

01. 07. 2018 | Káva

Právě díky pražení získává káva svou charakteristickou chuť a aroma. Správné pražení kávy je věda a umění, kdy se jedná o nejkritičtější fázi celého procesu výroby kávy. Se stále modernějšími způsoby je čím dál tím více pražení kávy přesnější, ale lidský faktor je stále nenahraditelný.

celý článek

Skladování kávy

30. 06. 2018 | Káva

Pouze dodržení zásad správného skladování kávy bude zaručeno, že káva bude i při delším skladování stále čerstvá a svěží a její aroma bude přesně takové jaké má být a také nedojde ke ztrátě zdraví prospěšných látek.

celý článek

Druhy káv

29. 06. 2018 | Káva

Na trhu se můžeme v podstatě setkat se třemi druhý kávy - instantní, mletá a zrno. V poslední době se, ale můžeme setkat ještě s dalšimi poněkud netradičními druhy jako je káva bezkofeinová, či zelená a podobně.

celý článek

Káva a zdraví

28. 06. 2018 | Káva

Mezi širokou veřejností najdeme převážně 2 skupiny lidí, kdy jedna tvrdí, že káva je zdraví nezávadná a druhá tvrdí zase opak. V poslední době se vědecké studie a také my přiklání k variantě, že káva je zdraví velice prospěšná.

celý článek

Jardin kávy

27. 06. 2018 | Káva

Kávy Jardin obsahují prémiové produkty, které se skládají ze 100% Arabik. V sortimentu se nachází jak jednooblastní arabiky, tak i směsi arabik, které jsou jak jemně upražené arabiky s vyšší aciditou tak i tmavě upražené kávy s výraznou a silnou chutí to vše ze surovin z vysokou kvalitou.

celý článek

Země původu

06. 06. 2018 | Káva

Zavedeme Vás na kávové plantáže, zjistíme jak se pěstuje káva například v Brazílie či Kolumbii a jiných zemích, ale také se podíváme na nějaké informace o daných zemích. Převážně se zaměříme na ty země, jejichž kávy najdete v naší nabídce.

celý článek