Nevíte si rady? Zavolejte.

(Po - Ne: 9:30 - 20:30)
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 2 000 Kč a máte dopravu ZDARMA
27.06.2018

Jardin kávy

Káva Jardin v sobě ukrývá ty nejkvalitnější suroviny dovezené z těch nejznámějších kávovích zemích, jako je Kolumbie či Guatemala. Kávy prodávané pod značkou Jardin patří pod globální skupinu Orimi Trade, která se pyšní roční produkcí čaje (značka Greenfield) a kávy okolo 86 000 tun. V nabídce najdete jak 100% jednodruhové arabiky, tak i směsi arabik. Kávy jsou jak jemně upražené s vyšší aciditou s jemnými květinovými tóny, tak i tmavě pražené kávy s výraznou a silnou chutí.
Celý výrobní proces je prováděn v ochranné atmosféře, díky čemuž je zamezeno přístupu kysylíku při pražení a díky tomu nedochází k oxidaci a tak se můžete těšit, že po oteření je káva vždy čerstvá a obsahuje všechny důležité látky pro lidský organismus. Dalším co dělá kávy Jardin tak vyjímečné je způsob a technologie pražení, kterému se říká tzv. dvojité pražení. Jedná se o kombinaci dvou základních technologií pražení konvekce (70%) a kondukce (30%), díky kombinací těchto dvou technologií najednou je pražení rychlejší, rovnoměrnější a díky tomu je káva výrazná a bohatá na chuť.
Kondukční způsob pražení je známý především z malých pražíren.
Konvekční způsob pražení je moderní způsob pražení za pomoci horkého vzduchu.

V naší nabídce: Keyna Kilimanjaro, Guatemala Atitlan, Colombia Supremo & Medellin, Espresso Di Milano, Dessert Cup


Kenya Kilimanjaro

Kávové semena byla do Keni dovozena již v 19. století. Zejména káva, která pochází z kávovníků rostouvích ve vyšších nadmořských výškách je dle odborníků označována za jednu z nejlepších káv na světě, která je známá především svou bohatou chutí, správnou kyselostí s jemně ovocnou chutí. 
Kávovníkové plantáže se rozkládají kolem nejvyšší sopky Kilimandžáro z čehož 99% produkce je arabika a zbytek robusta

Instatní káva Kenya Kilimanjaro vás překvapí lehce citrusovým aroma se sladkou chutí.  

Chuť: zralá
Způsob pražení: střední
Způsob přípravy: Do 180 - 200 ml šálku dejte 1 - 2 lžičky kávy a zalijte 95°C horkou vodou

Guatemala Atitlan

Pěstování kávovníkových bobů přivedlo Guatemalu k blahobytu a stále ovlivňují hospodářství celé země. Kávovník byl do země přivezen okolo roku 1750 jezuity, ale o rozmach obchodu s kávovníkovými zrny se postarali především němečtí přistěhovalci - v dnešní době se kávovníky pěstují zejména na jihu země. Káva z Guatemaly je odborníky oceňována zejména díky její kořenité a plné chuti.
Arabika z oblasti jezera Atitlan má výbornou plnou chuť s příjemnými ovocnými tóny.
Kombinace sopečné půdy a kvalitní technologie výroby dává této kávě nezaměnitelný charakter.

Chuť: silná
Způsob pražení: silný
Způsob přípravy: Do 180 - 200 ml šálku dejte 1 - 2 lžičky kávy a zalijte 95°C horkou vodou

Colombia Supremo a Colombia Medellin

Kolumbie je považována za největšího světového výrobce jakostních zrn a káva z těchto zrn je považována za jednu z nejlepších. Díky hornatému terénu, který poskytuje rozdílné klima zde sběr může probíhat po celý rok. V kolumbii se 90% kávy zpracovává mokrou metodou. Hned po Brazílii je Kolumbie druhým největším producentem kávy - dle statisik se ročně vypije okolo 400 mld. šálků po celém světě.
K nejlepším kávám patří ty z oblasti Medellin, Arménie či Manizelesu. Káva se v Kolumbii klasifikuje jako supremo (velké zrno bez perlového zrna), excelso (střední až malé zrno), caracol (velké perlové zrno) a caracoli (malé perlové zrno).

Káva Colombia Supremo má intenzivní aroma, jemnou a hedvábnou dochuť s nádechem vanilky či muškátového oříšku. 
Chuť: zralá
Způsob pražení: střední
Způsob přípravy: Do 180 - 200 ml šálku dejte 1 - 2 lžičky kávy a zalijte 95°C horkou vodou.

Káva Colombia Medellin má ostrou a silnou chuť s jemným náznakem květin a čokolády.
Chuť: extra silná
Způsob pražení: velmi silný
Způsob přípravy: Do 180 - 200 ml šálku dejte 1 - 2 lžičky kávy a zalijte 95°C horkou vodou.

  

Espresso Di Milano

Výtečná směs arabik připravená podle vzoru italských káv, která vyniká svou bohatou a plnou chutí s jemnými tóny mandlí. Výborná káva pro pití při jakékoliv příležitosti. Výborná je když je připravená jako espresso.
Udělejte si čas a ochutnejte tuto výbornou kávu, tak jako v pravé italské kavárničce. Jedinečná směs 3 vynikajích arabik s legendární pěnou a s mírnou příchuté trpkého šampaňského.
Severoitalský styl espressa požaduje, aby byla dodržována 3 pravidla:
1) Lze použít pouze arabiku.
2) Směs se musí skládat z brazilských a středoamerických káv arabika.
3) Káva musí být tmavá a pražená.
Směs obsahuje tyto kávy:
Brazilská arabika Sul de Minas - dodává směsi pikatnít chuť a legendární pěnu
Arabika Kostarika SHB - přináší mírnou trpknost šampaňského
Arabika Guatemala SHB - vytváří sladkou příchuť.

Chuť: silná
Způsob pražení: silný
Způsob přípravy mleté kávy: Do 180 - 200 ml šálku dejte 1 - 2 lžičky kávy a zalijte 95°C horkou vodou.
Způsob přípravy zrnkové kávy:  Na 180 - 200 ml šálek umelte přibližně 2 lžičky kávy.
Presovač je ideální metoda pro výrobu espressa. Na přípravu výtečné kávy je doporučeno použít pákový či automatický kávovar. Správná doba přípravy je 28 - 30 sekud a díky tomu je espresso tmavé.

   

Dessert Cup

Patříte-li spíše mezi milovníky silnějších káv, tak přesně pro Vás je tato výrazná a bohatá káva s tmavým pražením. Chuťově je káva plná s nižší kyselostí s lehkým nádechem medu. 
Pro dosažení toho nejlepšího požitku je ideální použít frenchpress s poměrem na 1 lžičku kávy použijte zhruba 70 ml vroucí vody a nechte louhovat 4 minuty - poté si kávu přelijte do šálku a vychutnejte si výbornou kávu.
Káva Jardin Dessert Cup je směs 100% Arabik obshují tyto kávy Ethiopia Sidamo, Sumatra Mandheling, Guatemala SHB, Costa Rica SHB a Colombia Supremo.

Chuť: silná
Způsob pražení: silný
Způsob přípravy mleté kávy: Do 180 - 200 ml šálku dejte 1 - 2 lžičky kávy a zalijte 95°C horkou vodou.
Způsob přípravy zrnkové kávy: Na 180 - 200 ml šálek umelte přibližně 2 lžičky kávy.

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Novinky z našeho blogu
01.09.2018 Čaj
Skladování čaje
Pokud čaj spotřebováváte delší dobu, je velice důležité jeho skladování, jelikož pokud není čaj správně skladován vytratí se chuť, aroma a další cenní... číst celé
05.07.2018 Káva
Káva
Kávovník je tropická dřevnatá rostlina, která může dorůstat výšky až 15 metrů. Všechny kávovníkové kultury jsou velice náchylné na prostředí a také js... číst celé
04.07.2018 Káva
Historie kávy
Historie kávy je opředena plno legendami, mýti a historek. Leckomu by se mohlo zdát, že se o tomto výborném nápoji dochovalo ve skutečnosti tak málo i... číst celé
03.07.2018 Káva
Sběr kávy
První úrodu je možné sklízet až za tři roky od vysazení kávovníkových rostlin. Díky tomu, že většina bobulí dozrává v rozmezí šesti až osmi měsíců se ... číst celé
Copyright © 2017 - 2019 | AFTERNOON-TEA.CZ
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.